Çarşamba, Aralık 20, 2023

Ayrılık makası

İnci Birol, ellili yılların fenomenlerinden olan bir dansöz, o yıllarda, magazin ve gece dünyası dendiği zaman onun ismiyle karşılaşmamak mümkün değil. Bir yıldır, terekesinden çıkan fotoğraflar satılıyor müzayedelerde... İlgimi çekenleri satın alıyorum... 

Yukarıdaki fotoğrafı kesiklerinden dolayı aldım. İnci Birol, hemen karşısında oturan kız arkadaşını "ayırıp", masada yanlarında oturan erkekleri makasla kesip atmış... Onları unutmak, hayatından çıkarmak, bir daha görmemek istemiş...Muhtemelen öfkeyle yapmış bunları. 

Geçmişte, fotoğraf zor bulunan ve pahalı bir şey olduğundan "mutlaka" saklanırdı, resme kıyılamadığından kolayca gözden çıkarılamazdı, makasla istenmeyenler kesilir, yine de elde tutulurdu. Konuşulan çocuklar, eski nişanlılar, terk edilen arkadaşlar makas yardımıyla fotoğraftan "atılırdı." 

Bu makaslanmış resimlere oldum olası ilgi gösteririm, ablamızı-teyzemizi konuşturmak, anlatılmayanları hayal ederek tamamlamak, sıkıcı misafir gezmelerini katlanılabilir kılıyordu galiba. 

Bugün ayrılan çiftlerin kapatması gereken çok kanal var, telefon aramasını, vatsupı, messincırı engellemek, mesajları arşivleri fotoğrafları, videoları birer birer silmek gerekiyor... Eskiden sadece ayrılık makası vardı. 

Not: Masada Salem paketi var, mentollü bir Amerikan sigarası ve bulunması o yıllarda zor olduğu için kim içiyor merak ettim.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails