Salı, Mayıs 21, 2024

Dracula Müzikali

Dün akşam Drakula müzikalini seyrettim, genel olarak zihin açıcı olduğuna inandığım için farklı türleri seyretmeye çalışıyorum. Serüveni tiyatroya taşımak bence zor, üstüne bir de bizim pek yapmadığımız müzikal türünü ekleyelim, riskli bir iş seyredeceğimi biliyordum. 

Tiyatrolar, aşağı yukarı bir on yıldır, televizyon dizilerinden besleniyor, ekrandan sevdiği oyuncuları görmek isteyen seyirci, tiyatroya rağbet ediyor. Drakula müzikalinde popüler olmuş herhangi bir oyuncu yoktu, bu oyunu daha da ilginçleştiriyordu bence...

Laf uzamasın, ses düzeni iyi değildi, bazı oyuncu tercihleri yanlıştı, kimi sahnelerde oyun düşüyor ve cringe ölçüsünde "olamıyordu", bazen çok çeviri duruyordu veya finali itibarıyla yeni bir yorum yapmışlar ama oyun metni buna göre kurulmadığı için tuhaf durmuş,  hafif tebessümle "senaryo zaafiyeti" diyerek geçiyorsun... Veya Van Helsing yanlış yorumlanmış, yapmayın dedirtiyor filan... Tüm bunlara rağmen, işi cesur buldum,  Drakula ve kadınları, oyun ve performans olarak gayet başarılı ve ilginçtiler. 

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails