Cuma, Ağustos 26, 2022

Tıklama şeyleri

İnternet üzerinden para kazanıldığı için tıklanmak (okunmak-bakılmak) bir geçim meselesi haline geldi. Bilenler vardır, google bu işin takibini hayat-memat ölçüsünde dikkatle yapıyor ve click-farm denen şirketlerle sahiden savaşıyor. Tıklanma başına paralar ödediği için özellikle üçüncü dünya ülkelerinde, en çok Vietnam ve Hindistan'dan söz ediliyor,  ücretli reklam bağlantılarına, bir şarkıya, bir filme tıklayarak (veya like vererek) kendisinden para tırtıklayan illegal oluşumlarla mücadele ediyor. 

Tıklama dolandırıcılığı da deniyor buna. Biraz bakındım, işte ellerinde bin tane ayrı ip numarası ve telefon var, yirmi dört saat boyunca çeşitli adresleri tıklayıp duruyorlar. Bizde de var böyle şeyler, aralıklarla ortaya çıkıyor veya troller denilen partizan kullanıcıları düşünün... Hukuken de bir açık olmalı, tıklama yapan çalışanlar suçlanabiliyor mu acaba? 

Ben bu tür yerleri ve çalışma ortamlarını, genel olarak mesailerinin nasıl geliştiğini çok ama çok merak ediyorum. Keşke seyredebilsem, bir kaç gün ücretsiz çalışmaya bile razıyım. 

2 yorum:

Klio'nun Şarkısı dedi ki...

Yeni nesil sahtekârlıklar... Şaşırtıyorlar ve ne yazık ki şaşırtmaya devam edecekler:)

Leyla Dumlu dedi ki...

Merhabalar. Blogger da yeniyim. https://mavitanla.blogspot.com/?m=1
Bu benim blog hesabım. Lütfen inceler misiniz.

Related Posts with Thumbnails