Salı, Ağustos 09, 2022

Tuborggg içerlerrr

Reklamı sosyal medyada gördüm, benim için matrak bir hatırası var Tuborg'un, reklamı vesile ederek anlatayım istedim. Editörlük yaptığım yıllarda, sahiden gerekçesini bilmiyorum, sağda solda yazan bir şair-romancı, hakkımda öyle şeyler "sallıyordu" ki, e nihayet ben de o hakaretleri "duydum". Ankara'da (hem de bu türden çevrelerden uzak) yaşamama rağmen duyduğuma göre demek ki iş şirazesinden çıkmıştı... 

Beyfendinin iddiasına göre ben Tuborg birayı çok seviyordum ve çevremdeki genç yazarlara romanlarında-öykülerinde Tuborg biradan bahsetmelerini telkin ediyordum. Tuborg şeyhinden iradesiz müritlerine hayat dersleri mi desek buna? Şaka filan değil yani, kendi inanıyor mu, dinleyenler inanıyor mu, orası karışık, gel gör ki utanıp sıkılmadan bunu yineliyordu, nerden aklına gelmişti, zerre ilgim olmadığı halde nasıl böyle uyduruyordu halen akıl sır erdirebilmiş değilim.

Gece hayatı olan biri değilim, pek bira sevmem, içersem de Tuborg içmem, hatta hiç içmem, hiiç satın almamış olabilirim. Sahiden bir gün karşılaşırsam, nasıl ve nerden uydurduğunu, niye yaptığını soracağım. Bu türden salaklıklara karşı içimde kendine hasım arayan bir ergen zuhur etmiyor değil, denemek istiyorum galiba. 

Şunu hep aklımda tutardım, bir iş yapıyorum, beğenen ve beğenmeyen illa ki olacaktır, narsistik kişiliklerle çalışıyordum, gıybeti, yalanı dolanı mutlaka çıkacaktı, ne yapıyorsam ona odaklanıp bunlardan uzak yaşamaya gayret etmeliydim ve ettim de.

Tabii ki çok saçma olduğu için bu aklımda kaldı, çünkü sağda solda Tuborgla karşılaşıyor, uzaktan da olsa kaçamak bakışlar atıyor, yüreğim pır pır ederek, vakti zamanında masalarda, tivitlerde, ortamlarda konuşulan aşkımızı düşünüyorum. 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bu ani uzerine 70 lerden bir radyo reklam cingili gelsin"Tuboorg bir Tuborg Tuborg daha acalim , Nesemize nese kataliiim.

Related Posts with Thumbnails