Çarşamba, Kasım 23, 2016

Nedir Bu Hegemonya?


Görmüş, duymuş olabilirsiniz. Ahaber, geçtiğimiz günlerde mizah dergilerini hedef gösteren on dakikalık, kendi deyişleriyle bir analiz yayımlamış.
link

Haber metninde kullanılan dil ve üslubu ölçü alırsak anlatılanlara nasıl analiz diyebiliriz bilemiyorum. Mesafesi ve mukayesesi olmayan bir yaklaşımı ciddiye almak doğru da değil ama ne yazık ki  hep birlikte yaşıyoruz, insan sıra mizah dergilerine mi geldi diye endişe ediyor.

Öte yandan şunu merak etmedim değil, bu metni kim yazdı veya neye dayanarak üretildi.

Meğerse, AKP'ye yakın kuruluşlarından biri olan Seta tarafından bu konuda bir rapor yayımlanmış. Yukarıdaki görsel, o raporun adını ve yazarını gösteren kapağına ait. Alt başlığında hegemonya geçiyor, ona da şaşırmıyorum. Rapor,  atıf ve iddialarıyla akademik olma iddiası taşıyor, bu bakımdan en azından bir cevap verilebilir. Gerçi, çok sayıda maddi hata içeren, alanı ve literatürü bilmediğini gösteren vasat bir metin...Levent (Gönenç) ile birlikte bir cevap yazacağız.

Haber videosuyla birarada düşününce hegemonya iddiası sahiden içler acısı. Rapor yazdırıyorsun, televizyonlarında haber yaptırıyorsun, hedef gösteriyorsun sonra yok algı operasyonu, yok iftira suikasti fılan sıralıyorsun. Bunlar hegemonya nedir bilmiyorlar, keşke kimden öğrendilerse ona bir sorsalar...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails