Cuma, Kasım 04, 2016

Oksijen


Bugün bir haber daha... Tam sayıyı bilmiyorum ama 5 ile 6 milyon arası oy almış bir partinin üst düzey yöneticilerini "içeriye almışlar". Daha ötesi yok artık.

Sen demokratik unsurları bertaraf edersen, sen fetö tetö diye başlayıp, bildiğini okursan, belki bir asırdır yaptığın gibi, yine solculara ve Kürtlere saldırırsan yumuşama, iyileşme, normallik bekleyemezsin.

Dirilerimiz, ölülerimiz, hazır olanlarımız, burada olmayanlarımız, erkeklerimiz, kadınlarımız, küçüklerimiz ve büyüklerimiz, hep beraber cenaze namazına duralım.

Dibe dalınır, dalınmaz değil, dalmak da lazım, oksijenin ne nimet olduğunu insan daha iyi anlar. Daldıkça, oksijen azalır, beyin beslenemez, vurgun yersin, sağ çıkamazsın.

Bizi, bu ülkeyi, bu ülkenin insanlarını dibe doğru götürenler oksijenin ne olduğunu biliyorlar mı sizce?

Sanıyorlar ki o oksijen para, sanıyorlar ki saatleri Arap sermayesine göre ayarlayınca oksijen gelecek... Yanılıyorlar, her zaman ve her yerde, oksijen azalınca ilk kaçan para olur.

2 yorum:

Kaystros Tyrha dedi ki...

Büyük senaryoların parçaları bunlar bence. Hiçbir şey bize gösterildiği gibi değil. Birkaç yıl önce kucak kucağa poz verenler, bugün can düşmanı oldular. Bu da bir oyun olmasın?

Levent Cantek dedi ki...

Doğrusu, kimi-neyi kast ediyorsunuz bilemedim, yanlış da bir şey söylemek istemem. Kendi adıma tek diyeceğim şu, bütün ömrüm, senaryolar, kumpaslar, komplolarla ilgili iddia ve konuşmalarla geçti. Öyleydi-böyleydi, o iddiaların sonu yok. Seçimlere girmiş, barajı geçmiş, meclise girmiş bir partinin lideri tutuklanıyorsa, bu bir siyasi faciadır. Her kim olursa olsun, her nerede olursa olsun kolay anlaşılır bir şey değildir. Eğitim sistemimizi, parlamenter sistemimizi modellediğimiz Avrupa'da kabul edilebilir ve anlatılabilir bir şey değildir.

Related Posts with Thumbnails