Cuma, Temmuz 09, 2021

Marlon'un kiloları


Gazeteler, aralıklarla kitap yayımcılığı yaparlar ama gazetecilikle kitap yayıncılığı, gazetecilikle editörlük sahiden çok farklı işlerdir. Gazetelerin çıkardığı kitaplar, reklam ve dağıtım güçleriyle ilk anda çok satsa da kısa sürede kaybolur ve unutulup giderler.

Yukarıdaki görsel, Hürriyet Yayınlarından 1978'de yılında çıkan Dul kitabından...Arka kulakta bir şeyler yazılmış, okursanız, magazin diliyle asparagas ve palavra anlattıklarını göreceksiniz... Yazarın bir başka romanı (bu kitap değil yani) filme uyarlanacakmış, rollerden biri için Marlon da düşünülüyormuş ama hayli kilolu olduğu için oynama ihtimali düşükmüş...

Kitapla, romancının edebiyatıyla ilgili tek bir yorum yok...Bu yaşıma kadar hiç şaşmadı, esen rüzgar misali, haldır haldır girişip...depoda kitap çürütmekten ilerisine gidemiyorlar. Gaz,toz, bulut...Tarzları bu, bildikleri bu... ellerinden başka türlüsü de gelmiyor... bunun yanlış olduğunu akıllarına dahi getirmiyorlar, bunu bir sorun olarak göremiyor, kitabın kendisine popüler bir ürün olarak bakmaktan kendilerini alamıyorlar.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails