Yakınlarda okuduğum grafik romanları paylaşacağım.
Good Dog, bir köpeğin başından geçenleri anlatıyor, o bakımdan ilginç, hoş ama olağanüstü şaşırtıcı değil. İlban Ertem daha iyisini anlattı diyerek özetleyeyim. Veya Turhan Selçuk.
Drawn Onward, hikaye olarak ilginç, aşk mı demeli saplantı mı, ilginç anlatılıyor.
The Modern Man, güzel bir hiciv, kadın-erkek ilişkilerini güzel anlatıyor.
Ripple, yarım yarım okuduğum, tefrikasını izlediğim bir çalışmaydı. Cronenberg önsöz yazmış, Which Way? diyerek hikayenin şahdamarını tekrar işaretlemiş. Underground ekolün yakınlarda çıkan en ilginç ismi Dave Cooper, albüm hakeza öyle.
Dark Country, Thomas Ott'ın bir hikayesinden uyarlanmıştı, filmi, hikayeyi ve diğer malzemeleri biraraya getirmiş albüm.
Who killed Lucky Luke, Red Kit'in öldürülmesi fikri üzerine bir polisiye western, Red Kit dünyası parodileştirilecek sanmıştım, pek yapılamamış. Kırk yıl öncesinin televizyon seriyalleri mantığında bir hikaye çıkmış, çizgilerse güzel.
Comic Book History of Comics, çizgi roman tarihini çizgi roman olarak anlatıyor. Çizgiler pek parlak değil ama ilginç saptamaları var.
Miss Don't Touch Me, otuzlu yıllarda Paris'te geçen bir hikaye. Sevdiğim bir hikaye, eğlenceli, hızlı... Çizgiler Türkçede de işleri yayınlanmış bir ikiliden. Hubert ve Kerascoet...
Alfred, güzel bir yol hikayesi, çok beğendim, iyileşme ve sağaltma esprisi hoşuma gidiyor. Diğer üç çalışma, biyografik nitelikteler. Türkçede bu tür albümler tercih ediliyor. O sebeple öncelik vererek okudum. Sorel ve LeRoy'un işleri yayınlandı Türkçede.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder