“Şarapçıların mekânlarından Cebeci’deki Mantar Ahmet’e
Mülkiye’nin şarapçı tüllabının ikinci adresi diyebilirdiniz. Öteki mekân
Maltepe’de ‘Babanın Demhanesi’. AS Sineması’nın hemen yanında plastik
leğenlerde içine göztaşı atılarak fermente edilen ucuz açık şarap, yanında
özellikle kış aylarında tek (alternatifsiz) yiyecek hamsi tava, isteyene
yanında kuru soğan da ikramiyesi. (…) Pahalı oldukları için Maltepe’deki
pavyonlara, barlara gidilmezdi, gidilemezdi. Ben de Ulus’taki Nil Bar, Yeni Bar,
Tabarin, Kitkat gibi ucuz barlara rağbet edenlerdendim. (…) Giresun Lisesi’nden
bir arkadaşım hem Akademi’de okur hem de geceleri Yeni Bar’da gitar çalardı.”
[Savaş
Dizdar, Bir Zamanlar Mülkiye: 1964-1970,
Ayrıntı Yayınları, İstanbul 2013.]
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder