Pazar, Mayıs 08, 2022

Panorama Altmış

“Şarapçıların mekânlarından Cebeci’deki Mantar Ahmet’e Mülkiye’nin şarapçı tüllabının ikinci adresi diyebilirdiniz. Öteki mekân Maltepe’de ‘Babanın Demhanesi’. AS Sineması’nın hemen yanında plastik leğenlerde içine göztaşı atılarak fermente edilen ucuz açık şarap, yanında özellikle kış aylarında tek (alternatifsiz) yiyecek hamsi tava, isteyene yanında kuru soğan da ikramiyesi. (…) Pahalı oldukları için Maltepe’deki pavyonlara, barlara gidilmezdi, gidilemezdi. Ben de Ulus’taki Nil Bar, Yeni Bar, Tabarin, Kitkat gibi ucuz barlara rağbet edenlerdendim. (…) Giresun Lisesi’nden bir arkadaşım hem Akademi’de okur hem de geceleri Yeni Bar’da gitar çalardı.”

[Savaş Dizdar, Bir Zamanlar Mülkiye: 1964-1970, Ayrıntı Yayınları, İstanbul 2013.]

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder