Pazartesi, Mayıs 22, 2023

Genjlik

Bir arkadaşım  "insan kaç yıl genç kalabiliyor?"diye sormuştu seneler önce, konuşmuştuk, insanın erken büyümek zorunda kalmasından, ailenin-toplumun-öğretmenlerin dayatmalarından, sınavlardan, rekabetten, yenilgilerden filan söz etmiştik. 

Bir insan bütünüyle özgür ve meydan okuyarak, sürüye katılmadan bir ya da iki yıl, o da aralıklarla toplayarak, ancak o kadar genç kalabiliyor gibi gelmişti bize. Ancak o kadar diye kestirip atmıştık... 

Abartmış mıydık acaba, ya da bugün çok bile söylemişiz mi demeliyiz, sahiden bilemiyorum...

Mesele, bu kadar çok insanın gençlik pozu yapmasından çıkmıştı, kaçan gençliği kovalamasından, gençleşmeye çalışmasından, bu kadar çok gencin ihtiyarlar gibi düşünmesinden filan...

İçinde yaşadığımız hayatın gerginliği nedeniyle insan şunu düşünmeden edemiyor, bizim gibi ülkelerde insanlar kaç yıl genç kalabiliyor, kaç yıl çocuk kalabiliyor?

1 yorum:

parıldayan çiçek dedi ki...

Selam genç kalabilme. Yazınızı okurken bir yandan da sorgulama yaptım. Hala sorguluyorum. Genç olduk mu? Çabuk mu büyüdük. Bu yaşa geldik (64) niye genç olmak istiyoruz. Şimdi bedenen genç, fikirleri ile genç, yaptıkları ile genç olabilme. Kaybettiğimiz bedenen gençliği aynaya bakınca, iş yaptıktan sonra oluşan yorgunluk açısından değerlendirmek gerekir. Birde hastalanınca, sorunlarla karşılaşınca nasıl çözüm üretiyoruz? Peki şimdiki gençler niye daha yaşlı. Günlük düşünüyorlar, onları maddi manevi destekleyen bazı kişilerde aileleri var. Daha benciller. Büyümüyorlar. Ne kadar yıl genç kaldık ilginç soru? Düşünüyorum sevgiyle kalın.

Related Posts with Thumbnails