Çarşamba, Şubat 15, 2023

İmar Affı neye yaradı?

2019 yılının İmar Affı reklamından bir fotoğraf, bugünlerde yeniden dolaşıma girdi, görmüş olabilirsiniz, ilk çıktığında da konuşulmuştu, "imar affı"yla bugünkü deprem bölgesinde yaşayan en az üç yüz bin kişinin "sorunu çözülmüş" ve rejimle özdeşleşen Hasan Kaçan da işin takdim reklamında oynamıştı. 

O gün traji-komikti, bugün ne desek, ne söylesek az kalır, dehşet verici çünkü...Affettiniz, bak ne oldu mu diyeceğiz... 

Ben asıl olarak akıllı, sağduyulu, Vallahi o kadarına bile gerek yok, normal bir insan böyle bir reklamda nasıl oynar, onu anlayamıyorum. Bir deprem ülkesindeyiz, Kaçan'ın bugün yaşananların olabileceğini bilmemesi mümkün değil. 

Para için oynadı denebilir, daha önce kazanılan paraların hatırına kabul etti denebilir filan...Ama değer mi ya, hangi inşaata kim nasıl kefil olabilir ki...Reklamın yayımlandığı gün deprem olabilirdi çünkü... Gel zaman git zaman ne'tsen olmayacak, kaçarı yok rezil olacaksın, suçlanacaksın, sembolleştirileceksin, hatırlanacaksın... Çok ciddiyim, ileride ne diyecekler, nasıl savunacaklar merek ediyorum.

Evet bir kutuplaşma içindeyiz, kahramanlar, güzel insanlar, hainler, soytarılar, yandaşlar şunlar bunlar uçuşup duruyor, böyle bir havada rekabetle inatla söylenebiliriz, küfür gibi dikleşebiliriz ama söz konusu insan hayatı olunca aklımızı-kalbimizi yitiremeyiz... 

Oy uğruna imar affı yapılmasaydı, bu kadar insan ölmeyebilirdi diyebiliyor muyuz? Diyebiliyoruz. Neye yaradı bu reklam?

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails