Cuma, Haziran 12, 2020

Flanörlük, yavaşlama ve gelecek



Bir gününüzü nasıl geçiriyorsunuz? 
Hayatım pek değişmedi, evle kütüphanem arasında çok az insanla karşılaşarak, yazarak ve okuyarak yaşıyordum. Tercih ederek, bile isteye yaşadığım için şikayetim yoktu, külfetli olan, pandemiyle herkesin eve kapanmak zorunda kalması oldu, çevreme moral ve vitamin olmaya çalışıyorum. 

Evde "flaneur" olunabilir mi?
Ne dersem diyeyim, romantik bir cevap vermiş olurum. Bir bibloyofil ve sinefil, evde yaşayan, evde yazarak geçinen biri flaneur olabilir mi?

Yavaşlamanın psikolojisi üzerine düşünceleriniz?
Hayatım boyunca yavaş insanlarla arkadaş olamadım ve çalışamadım. Yoga yapamam veya balık tutamam mesela… Günde en az beş kilometre yürüyordum, pandemiden sonra ya gizli saklı, kaça kaça yürüyorum ya da evin içinde spor yaparak bunu sürdürmeye çalışıyorum. Küçümsediğim sanılmasın, ben yapamıyorum, yavaşlamanın ancak edebiyatını okuyabiliyorum.

Corona salgınının kültür sanat ortamını nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz?
Matbaa teknolojileriyle yürüyen hemen her şey kolay toparlanamayacak… Dijital medya ve televizyon dışında her şey çok çok küçülecek… İnsanların sinema ve tiyatroya gitmesi, fuarları, kitapçıları doldurması uzun zaman alacak… Görünen o…

Artdog, Haziran 2020 için soruları Ayça Güzel sordu, cevapladım.
Sayıyı okumak için link

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails