Çarşamba, Mart 26, 2014

Sie!


O çocuğun orada ne işi varmış, buna ayıp bile diyemiyorum, senin seçmenin çoluk çocuk gelince bayram, seyran, demokrasi oluyor... O çocuk gelince, o yaşta çocuğun orada ne işi varmış oluyor öyle mi?

O çocuk, o mahallede yaşıyor, insanlar toplanmış, alışık olmadığı bir kalabalık görüyor, gürültüyle karşılaşıyor, müzik yükselmiş, çoğunu anlamadığı konuşmalar duyuyor... Çocuk, hele 10 yaşındaysa o kalabalığı merak eder, o kalabalığa gider...Hiç mi çocuk olmadın, hiç mi gitmedin o kalabalıkların yanına... Şaşırmadın mı? Merak etmedin mi? Herkes orada olduğunda, orada olmazsan eğer aç kalacak gibi hissetmedin mi? Hem niye gitmeyecek, can güvenliğini garanti edemiyor musun yoksa?

Bizim buralarda, Ankara'da boş konuşana "get ordan" derler..."Sie!"

Sen asıl şunu düşün, bu gaz fişekleri hangi ülkelerde yasak, niye yasak? O fişekler insanlara neden doğrultuluyor? Nişan alan polisler neden bulunamıyor? Kimin öldürme hakkı var? Neden on yaşında bir çocuk bu fişekle yaralanıyor, neden insanlar kör kalmış, ölmüş? Niye , hakkaten niye? Hangi seçim zaferi, insan canından daha değerli, daha önemli?



Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails