Pazartesi, Mart 17, 2014

Şedit


Dünyanın her yerinde, her kültüründe, orta sınıflar şiddete yönelik tepki gösteriyorlar. Artık öğretmenler, çocukları dövemiyorlar. Herhangi bir çocuk tek bir fiske yese kızılca kıyamet kopuyor. Milli eğitim, okul müdürleri, psikologlar, veliler, okul aile birlikleri, medya, mahalle kim var kim yok bu meseleyi görünür kılıyor.

İnsanların başedemediği, henüz başaramadığı ise, polis ve asker şiddeti...

Son beş yıl içinde dünyada geniş ölçekli muhalefet eylemleri oldu, oluyor. Halk, muhalefet partileri, sivil toplum örgütleri biraraya geliyor ve dertlerini sayıyor, hükümetleri protesto ediyorlar.

Kalabalığı artıran tek şey, her yerde ve her zaman, hiç şaşmıyor, polis şiddeti oluyor... Bu şiddet arttıkça kalabalık artıyor. Gözle görülür biçimde artıyor hem de.

Türkiye'de Gezi Olayları böyle büyüdü, masum insanların, gençlerin, çocukların dayak yemesi, ebeveynleri sokağa döktü.

14 yaşındaki Berkin, polis tarafından öldürüldüğünde de böyle bir kalabalık oluştu. Mumcu ya da Dink cenezalerinden çok daha fazla insan Berkin'in cenazesine katıldı.

Orta sınıf tepkisini, şiddet karşıtlığını hükümet ve iktidar seçkinleri her nedense halen göremiyorlar. Niye? Akılları fikirleri siyasi hasımlarında çünkü...Oysa hasımları, o kalabalık içindeki unsurlardan sadece biri...

Hiç bir parti böyle bir kalabalık toplayamaz.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails