Cuma, Mayıs 16, 2014

Anayı Babayı Mecnun Edenin...


Bu tekmeci danışman, yaptığından dolayı üzgün olduğunu açıklamış. Özür dilememiş yani, fıtratında varmış yani, kader işte, bu çocuk da böyleymiş, ne yapalım artık...Bazısı sinirli oluyor, tutamıyor kendini.

Diyeceğiz di mi? 

Fıtrat ve kader ezberine katlanamıyorum. Bu sözcükleri dillerine dolayınca daha iyi Müslüman olunmuyor, hatta zevahiri bile kurtaramazsın, garantisi yoktur demek gerekiyor.

Ölen insanlar için söylenen fıtrat lafını düşünün, her maden kazasında yineliyor. Bu sınav değil ki zayıf aldın çalışırsın kurtarırsın olsun, insan bir kere ölür, işin fıtratla ilgisini bir türlü  kuramıyorum.

Ya tüh tüh, ne yazık ki böyle havasında söyleniyorsa eğer şunu hatırlatalım, siyasetin fıtratında var protesto edilmek...Güvenlik gücünün yardımıyla protestocu dövmek işin fıtratında yok...

Buna kader de diyemeyiz...Sabredeceksin, sessiz kalacaksın, geçiştireceksin...Önlem alacaksın, ihmal etmeyeceksin, elinden geleni yapacaksın...Üzüleceksin ama ses etmeyeceksin... Niye? Soma, öylesine bir yer değil artık... Yüzlerce insan ölmüş, binlerce insan yakınlarını kaybetmiş, çocuklar yetim kalmış, çevrede gerilim var, öfkeliler...Her kim olursa olsun konuşacaksın, dinleyeceksin...

AKP Siyaset Okullarında ne öğretiliyor mu diyeceğiz? Fıtrat ve kaderi eğitimden, edebten, vicdandan, sorumluluktan daha fazla mı önemseyeceğiz?

İnsan vatandaşını nasıl tekmeler, nasıl yumruklar? Sen hizmet için oradasın. Sen insanlara sabırla servis yapacaksın...Sen daha haklı değilsin, sen daha güçlü değilsin, sen geçici olarak o makamdasın, sen gidersin, o makam, o makam sahibinin dayandığı gelenek devam eder...

Birini dövüyorsan, senin anlattığın fıtratı da kaderi de tanımıyorsun demektir...Birini gücünle, makamınla, yanındakilerin yardımıyla dövüyorsan sen vicdansızsın, zalimsin demektir.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Ağzınıza sağlık ne kadar da güzel bir yazı olmuş ve evet madem bir işin fıtratın bahsedilecekse; siyasetin fıtratında vardır protesto edilmek. Ama bunların keyfine göre fıtrat da..

Related Posts with Thumbnails