Cuma, Haziran 03, 2022

Münif ile Ramiz

Bir müzayededen Münif Fehim fotoğrafı satın aldım, ilk gördüğümde bana o değilmiş gibi geldi, üstelik yanındaki Ramiz'di ama belirtilmemişti, bana sorsalardı böyle söylerdim. Hoş, şüphelerim filan olduysa da satın almamazlık etmedim. 

Münif Fehim ile Ramiz'in bir ortak sergisi var, o sergi için birlikte fotoğraf çektirmişler, Yedigün'de de yayımlanmıştı, onu bulayım diye düşündüm...Tek istediğim şey dergiyi bulabilmek, yeter ki aklıma takılmasın, hem çok işim var, hem de iki gündür, polenlerden dolayı hapşırık ve alerjik baş ağrısı yaşıyorum, bulamazsam ağrılarım katlanır iyi biliyorum. Şanslı günümmüş meğer diyelim, gülerek yazıyorum, en fazla yirmi saniye aradım ve buldum, paylaşayım.

Bu sergi ve haber çıktığında biri 36 diğeri 37 yaşında iki arkadaşlar... Benim müzayededen aldığım fotoğraf ise en az on yıl sonrası olmalı, zaten Ramiz erken sayılacak bir yaşta, 53'ünde ölüyor... Eskiden fotoğraf az bulunurdu, e biliyorsunuz insanlar yıllar içinde hem değişiyor hem de "resimlerde" normallerinden epey farklı gözükebiliyorlar vs vs...

Soru şu: Fotoğraftaki iki insanın, Münif Fehim ve Ramiz olmama ihtimali nedir?

2 yorum:

Hüseyin CÖMERT dedi ki...

Hocam Ramiz benziyor, saçlar dökülmüş ama dalga yapısı çok benzer. Ama Münif Fehmi'den biraz şüpheliyim. Dergideki fotoğraf daha genç hali ama saçlar daha fazla dökülmüş. Çekim açısı, fotoğraf kalitesi etkileyebilir. Fotoğraftaki adamın burnunun hemen yanında ben var. Karikatürcüler derneğinin web sayfasında yaşlılık fotoğraflarında yüzü biraz daha uzun görünüyor. Çok fotoğraf olmadığı için bir şey söylemek zor.

Levent Cantek dedi ki...

Münif Fehim'in uzun ağızlı-çubuklu piposu varmış, bilinen fotoğraflarında da görülüyor, sanıyorum, oradan benzetmişler... Tabii şunu bilmiyoruz, bir tereke vardır, oradan çıkmıştır, ama hemfikiriz, bence de benzemiyor...

Related Posts with Thumbnails