Perşembe, Aralık 23, 2021

CV

Yukarıdaki görsel, bir özgeçmişten bir kesit, kitap arkasındaydı, ilgimi çekti. Yazarının kim olduğunu bilenler çıkacaktır, benim derdim içtenlikle söylüyorum o insanla ilgili değil...Şuna takıldım, bir insan kendinden bahsederken neden patronlarından, amirlerinden söz eder, hatta niye onlar aklına gelir? 

İsteyen istediği gibi kendini anlatabilir,  kimse de buna karışamaz, bizim için "değersiz" olabilecek bir şey, bir başkası için benzersiz sayılabilir... Bunları anlamıyor değilim, hatta bu türden ayrıntılar, o özgeçmişin sahibi hakkında fikir de verebiliyor... Bir arkadaşım gördü mesela bunu, dedi ki, "kesin olarak söylenebilecek şey bir sol muhalif olmadığı, herhangi bir marksist kendisini böyle tanımlamazdı." 

Dedim olabilir...

Galiba benim ilgimi çeken de o oldu, sıralanan isimlerin bazıları siyaseten ve mesleki olarak, patron olarak sorunlu kişiler. İçlerinde öyleleri var ki, mafya ile içli dışlıdır, tehdit ve şantaj, gazino hayatı, iktidar dalkavukluğu, pragmatizm, sömürücülük pıyy say say bitmez. Bu isimleri sıralamak, onlarla birlikte anılmak, hadi çalışırken ekmek parası şu bu dersin de...bir hayat hulasası gibi kendini onlarla yanyana hatırlatmak...işte o riskli sanki. Sonuçta sen "sanatçısın"... 

Neyse, dedim olabiliyor. Editörü olsaydım, yazarıyla bunları konuşurdum...

2 yorum:

pusarık dedi ki...

Kanımca bu muhterem cv'yi kendine değil yeni patronuna odaklanarak yazmış, muhtemelen taşrada olan yeni iş başvurusu için patronun aklını çelmeye çalışıyor, diyor ki "bak bu işimler herkesin bildiği, tanıdığı, koca koca isimler bana iş ver adın onlarla anılsın."

Sağını solunu bilemeyeceğim ama adam yalakalığın sanatını yapmış...

Camgüzeli dedi ki...

Kendisini kocası ile tanımlayan vasıfsız kadının basın şubesi:)

Related Posts with Thumbnails