Salı, Haziran 25, 2019

Akılsızlık tarihi


İnsan okudukça yazdıkça öğrendikçe bir cahil olduğunu daha iyi anlayabiliyor ve kendini akıllı sanan insanları daha kolay fark eder oluyor. Malumunuz "cahiller", kendileriyle aynı tarafta olmayanları kurnazlıkla suçlarlar. Kandırıyor, çalıyor, numara çeviriyor diyerek itham ederler. Büyük laflar, vicdani sözler ve beddualar, lanetler, gözü yaşlı dizeler ve dualar da peşi sıra gelir.

Biliyorsunuz seçimler yenilendi, niye yenilendi? Niye cebimizden çıkan paralarla bir kez daha seçime gidildi... demeyelim... İstanbul'un Ankara'nın başkanları seçimden önce neden görevlerinden azledildi ... Seçilmiş birisi ne suçla, hangi gerekçeyle görevden alındı diye sormayalım.

Bu soruları es geçiyoruz, hayat tarzlarıyla ilgili bir kavganın içinde olduğumuz için kamu kaynaklarının israfı, ihale kayırmaları, görevini kötüye kullanma filan aklımıza gel(e)miyor.

Usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle İstanbul Belediye Başkanını yeniden seçeceğiz dediler. Mantıklı bir gerekçe de gösteremediler. Yaptılar oldu. Tek tek saçmalık sıralamanın, günlerdir defaatle teşhir edilmiş bir bönlüğü yeniden ve yeniden anlatmanın manası yok...

Birazcık aklı ve kalbi olan, hakkı gaspedilenin ve seçilmiş olanın, daha büyük bir farkla tekrar seçileceğini görürdü.  Eğer ki tersi olsaydı, seçmenleri de ikna edemezlerdi, bu kez sahiden hile yapıldığı, gaspedildiği söylenirdi... Seçildi işte, girmeyelim bu yola demediler.

Seçim gecesi iktidar partisinden biri alay ederek, sahiden burnundan tıslayarak "adamı mağdur gösterdiler, şimdi kahraman yapacaklar" filan dedi... Kime kızdığını anlamıyorum ama mağdur eden de kahraman eden de sizsiniz çünkü akılsızsınız demek gerekiyordu.

Göz göre göre bu akılsızlığı niye yaptılar, nasıl yaptılar anlayamıyorum. Demokrasiyi ancak muhaliflerle tartışırken hatırlamaları, tek adam inancı, öngörüsüzlükleri, iktidar hırsı filan sayılabilir... ama asıl mesele galiba... İstanbul'un partinin en büyük para kaynağı olması... Yüzbinlerce insanın iş ve para kaynağı el değiştirecek...Aklı tutulması başka türlü açıklanamaz.

Seçimleri yenileyerek ve yenilerek tarihe geçtiler, sahiden torunlarımızın gülerek konuşacağı, anlayamayacağı, siyaset kitaplarına geçecek bir akılsızlık yaptılar.

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails