Cuma, Mart 30, 2018

Fakir Şükrü

Çiz.Taner Duran

Çiz. Sefa Sofuoğlu
Altı yedi yıl oluyor, Mor Menekşeler isimli bir tv dizisinin senaryosunu yazmıştım. Oradaki karakterlerden biri olan Fakir Şükrü'nün gençliğini anlatan bir çizgi roman yapayım istiyordum. 1930'lu yıllarda hamallık yapan bir delikanlının türlü entrikalar içinde savruluşunu, ayakta kalışını, kabadayı oluşunu hikayeleştirmek hep aklımdaydı. Siyaseti, sokakları, Ankara undergroundunu konuşturacaktım böylelikle.  Serüven, siyaset, güçlü kadınlar, erkeklik gösterileri, pozlar, meydan okumalar, racon edebiyatı... Hafif sert ve hızlı...

Dumankara'da birlikte çalıştığımız Taner'le (Duran) başladık da hatta...ama bunca zaman istediğim kadar yol alamadık, kırk sayfa kadar üretebilmişiz. Taner, evlendi, şimdi çocuğu olacak.. Hayat zor. Sonra Sefa ile konuştum, senaryoyu paylaştım, yeni sayfaları Sefa (Sofuoğlu) çizmeye başladı.Büyük terslik olmazsa, ben yazarsam, Sefa çizerse, birlikte çalışırsak, seneye bitirmiş oluruz.

Severek yazdığım, beni mutlu eden hikayelerden biri Fakir Şükrü, eski usul serüven işi...

Meraklısına, ilgilisine bir çalışma duyurusu diyelim.

7 yorum:

Berlin dedi ki...

Bloglar arası dolaşırken gördüm yazınızı. Başlamak bitirmenin yarısı derler. Bu güzel projenizde size başarılar dilerim.

Levent Cantek dedi ki...

Teşekkürler

Kamandir dedi ki...

Abi yillardir calismalarinizi takip ediyorum.cizgiroman ile ilgili sonsuz yetenek ve bilgiye sahipsiniz.size bir sey soracagim.1980li yillarin sonuna dogru cignedigim bir sakizdan açık mavi renkte bur tenten cizimi çıkmıştı.kare seklinde bir sakiz.sakizin altinda tenten cizimi vardi.yillardir bu sakızı ce kagidini ariyorum.ama ne ismini ne firmasını bilmiyorum.muhtemelen kisa sureli piyasaya surulen bir sakızdı.sizce bunu ki den öğrenebilirim.sakizin kokusunu dahi hatirliyorum.ama kendi nerdeyse 30 seneye yakindir denk gelmedim.

Levent Cantek dedi ki...

Merhaba, bildiklerim şöyle. Tenten sakızları 70'lerde de çıktı ama sizin dediğiniz yıllarda çıkan sakızları sanıyorum Kent çıkardı. Bülent Arabacıoğlu'nun Tipitip'i çıkartan firma. O firmadan bilgi alınabilir gibi geliyor bana. Diğer yandan yurt dışında e-bay yurt içinde nadir kitap türü yerlerde sakızın içinden küçük görseller satılabiliyor.

Güzel sözleriniz için ayrıca teşekkür ederim. Selamlar, kolaylıklar

Kamandir dedi ki...

Fakir Sükrü ne zaman satışa çıkacak abi

Kamandir dedi ki...

Levent abi
Bir mucize eseri bu icinde tenten cizimi olan sakizi buldum.Cici firması çıkarmış,sakizin ismi ÇATPAT. cok ilginc degil mi.muhtemelen telif korkusuyla ismini Tenten koymamislar.sizden bir ricam var.2 farkli Tenten cizimini size gondersem hangi macerasina ait olduğunu tespit etme imkaniniz var mi.simzdiden tesekkurlee

Levent Cantek dedi ki...

Kusura bakmayın, yorum, blogun arşivinde takılıp kalmış, geç cevap veriyorum. Elbette gönderebilirsiniz... Yardımcı olmaya çalışırım.

Related Posts with Thumbnails