Pazartesi, Eylül 13, 2021

Son Kuvvacı Aşısı

Uzunca bir zamandır, aşı karşıtlarını izliyorum. Öfkeleri, patlamaları, mutlak haklılıkları (!), herkesi yalancı saymaları, kimselere inanmamaları, kibir ve iddiacılıkları bana "enteresan" geliyor. 

Azınlıkta olmak, bir ruh hali olarak insanı bir meşruiyet arayışına itiyor. Herkes tarafından kabul edilen bir temele, geçmişe veya "doğruya" ihtiyaç duyuyorsunuz. 

Malum, Atatürk, popüler kültürümüzün en güçlü ikonu. Herkes, inancına ve hayat tarzına göre onu yorumluyor, kendini sağlama alıyor. O sebeple Atatürk'ün ve ona bağlı referansların aşı karşıtları tarafından kullanılması garip değil. 

İlginç sayılabilecek kısım şu, aşı karşıtları emperyal bir işgale direndiklerini söylüyorlar... Hemen her ülkedeki aşı karşıtları, ilaç tekellerini yeni bir global güç olarak niteliyor, kendilerini değil memleketlerini savunduklarını haykıra haykıra  iddia ediyorlar. 

Bizdeki Aşı karşıtlarının Kuvayı Milliye vurgusu da buradan elbette...

Not: İroni yaptığımı düşünmeyin, genç bir televizyon yöneticisi bana "geleceğin ve Türkiye'nin tik tok'ta" olduğunu söylemişti, saçma dememiş ona da bakmıştım, derli toplu insan manzarası görmek her zaman mümkün olmuyor. Askerde üniversite mezunlarıyla karşılaştığımda şaşırmış ve dehşete kapılmıştım. Artık genç değilim, haliyle o kadar dehşete kapılmıyorum ama manzara karşısında  şaşırıyorum elbette.

4 yorum:

parıldayan çiçek dedi ki...

Selam aşı karşıtı olabilirler. Tepkide bulunabilirler. Peki başka bir alanda neden sesiniz çıkmıyor. Tepkinizi koyuyorsunuz. Toplumsal muhalefet olmalı.

Camgüzeli dedi ki...

Aşı karşıtı protestolar tüm toplumsal kesimlerden insanları bir araya getirdi. Uzun zamandır farklı kesimlerin buluştukları ortak bir nokta görmek imkansız hale gelmişti. Çok ilginç görüntüler yansıyor. Nasıl değerlendireceğimi kestiremiyorum doğrusu.

Ahmet Haşim dedi ki...

Haklısınız, kendisini azınlıkta hisseden, fikirlerine değer verilmediğini düşünen öfkeli bir topluluk bu şekilde bir çıkış ve kendini ifade ediş sergiliyor bence de.. ama bunu aşı karşıtlığı gibi temeli çürük bir görüşle yapmaları, önemsenmemelerine veya alayla karşılanmalarına neden olabilir..

Adsız dedi ki...

Ben de ayni imani , bilimsel diye sunulmus her seyi sorgusuzca kabullenenlerde goruyor ve sol egilimli olup muzmin muhaliflikle omur tuketenlerin bir durup n'oluyoruz dememesine sasiyorum.Eski filmlerdeki cilgin bilim adami artik sektor olmus ve bunlar tum Dunya'da tartisiliyor biz tartismayacak miyiz , "hikmetinden sual olunmaz" bir sey midir bilim? Cikarlardan ideolojilerden soyut mudur? 100 yildir bildigimiz tum asilar nerdeyse bizi omur boyu korurken bu kadar sik tekrarlanmasi sasirtmiyor mu?

Related Posts with Thumbnails