Çarşamba, Ağustos 12, 2020

Merkür Isırığı


Dün garip bir şey oldu, çalışırken boynumda bir yanma hissettim, dolanıyordu, eşek arısı ısırmış olmalı... Ağrı eşiğiyle alakalı sıkıntılarım vardır, okurken yazarken fena dalıp gidebiliyorum... fark etmedim o ısırığı demek istiyorum. 

Isırık kızarınca, şişince "mesai çıkışımda" eczaneden bir krem alayım dedim... Tam eczanenin kapısından girerken mahallenin köpeklerinden biri ne havladı, ne hırladı, "hart" diye geldi, diz altımdan ısırdı beni, geldiğini görmedim bile üstelik, "olm niye ısırdın durduk yere" diye köpeğe bağırırken buldum kendimi. 

Bahtsız bedevi hikayesi anlayacağınız, tamam, hayat bu aralar pek de istediğim gibi gitmiyor, üst üste terslikler yaşıyorum ama eh yani, sitkom karakterine dönüşeceğimi sanmıyordum. Isırık için giderken ısırılmak... Kendini köpeğin aşısı var mı diye sorarken bulmak... Pıyyy...

Doğrusu, bununla da kalmadı, eve geldim,  yazdığım senaryo bölümünün düzeltmeleri bilgisayarımda kayboldu. O an durdum. Ne yapsam boka saracaktı.

Birisi Merkür Retrosu dedi, "o ne ya" dedim. Bir başkası, "Abi bu bir ilahi işaret, tatile ihtiyacın var" dedi, eczacı Ayşegül kıkır kıkır gülerek karşıladı beni... Elektrikçi " (köpek için) şakacı o ya" diye bir açıklama yaptı, onu da ısırıyormuş haylaz, aşı işi kolaymış, kendisi iki defa kuduz aşısı olmuş filan... Manav Faruk, "niye ısırdı seni bu abi" diye ahret sorusu sordu... Köpeğin kargocuları sevmediği ortaya çıktı... Şapka giymemeliymişim! Köpekseverler, köpeklerin ısırmayacağına inanıyorlar, onu da öğrenmiş oldum.

Hayatı, insanları, hayvanları mantıkla açıklamaya çalışıyoruz, neden sonuç ilişkisi kurmak her zaman işe yaramıyor.... belki de beklenmedik bir şey bizi insan kılıyor, canlı tutuyor... 

Ezcümle, işte "tam da öyle bir şey yaşadım lan ben Romalılar" diyerek bir mantık kurdum ... Çayınızı, çorbanızı içerim... Malum, rakı herkesle içilmiyor, orada da illa ki bir ısıran çıkıyor.

3 yorum:

*mehtap dedi ki...

Köpek en korktuğum, bak ısırıveriyor işte.Çok geçmiş olsun.

Ahmet Haşim dedi ki...

Geçmiş olsun..bu sıralarda ilginç ısırmalar oluyor galiba.. dün de bir çocuğu yarasa ısırmış..Hollanda'da olmuş bu olay, tanıdığım da bana iletti ne yapabileceklerini sordu.. oradaki hekim önemli bulmamış..malum yarasalar kuduz virüsü de taşıyabiliyor..bunların yanında sizinki masum kalıyor..tekrar geçmiş olsun..

Levent Cantek dedi ki...

Çok teşekkürler

Related Posts with Thumbnails