Pazartesi, Nisan 17, 2017

Kop!


Demokrasi yaşamış, oy kullanmış herhangi bir dünyalı yaşadığımız seçimi anlayamazdı. Sıkıyönetim koşullarında seçim olmasını filan söylemiyorum, mecliste yer alan üçüncü büyük siyasi partinin lideri, bilinmeyen bir nedenle tutukluydu. Niye diye sorulduğunda verecek bir cevabımız ne yazık ki yok. Ne yaptı da ne oldu da...Biz istediğimizi konuşalım. Sahiden anlayamazlar cevabımızı.

Batılılar bize niye laf söylüyor, niye karışıyor diye öfkeleniyoruz. Aklı başında sandığım pek çok insan bile buna öyle bir celalleniyor ki akıl sır erdiremiyorum. Global dünya, sadece sermaye akışkanlığına dayanmaz, siyasette ve temel insani değerlerde birleşme fikrine dayanır. Biz ülke olarak, son on beş yılda buna uyum göstereceğimizi beyan ettiğimiz yüzlerce anlaşma imzaladık. Bir okula giriyorsunuz, sonra o sınava girmem, o dersi sevmiyorum, o ders benim istediğim gibi anlatılacak diyebilir misiniz? Elbette diyebilirsiniz ama o zaman o okulda, o sınıfta olamazsınız. Herkesin yorulduğu yere han kurulmaz.

Gergin bir seçim bitti, kıl payı demek gerekiyor, beklenen de oydu, iktidar partisi her iki kişiden birini karşısına alarak seçimi kazandı. Zafer olmadığı aşikar. Epeydir mutsuz bir memlekettik, bu sonuçlar uzun vadede bize iyi gelmeyecek, o da aşikar. Zira, yürütülen ajitasyon siyaseti gereği bu kıl payı fark unutturulmak istenecek, iktidar eliyle  muhaliflere yönelik agresif taarruzlar olacak, yine büyük düşmanlardan, yedi düvelden, gizli oyunlardan bahsedilecek... Dünyadan kopma pozunu sürdüreceğiz.

1 yorum:

Kaystros Tyrha dedi ki...

Altına imzamı koyuyorum. Ne güzel özetlemişsiniz ülke ahvalini...

Related Posts with Thumbnails