Pazartesi, Nisan 03, 2017

Son Yılların En İyi 10 Çizgi Romanı


Hürriyet'ten yakın dönemde Türkçe'de çıkmış en iyi çizgi romanları sordular, ben ancak grafik romanları söyleyebilirim dedim. Yabancılardan oluşan, sıralamalı olmasını istedikleri bir liste gönderdim. Bu tür sıralamaları sevmiyorum, ancak bugün gördüğüm sonuçlara bakıyorum, biri çizgi roman bile değil. Medyanın işleyişi böyle, yapacak da çok şey yok, uğraşa devam diyelim. Benim listem şöyleydi:

1- Art Spiegelman- Maus 
2- Alan Moore –David Lloyd V for Vendetta
3- Alison Bechdel- Cenaze Evi, Şenlik Evi
4- Satrapi- Persepolis
5- Daniel Clowes- Ghost World

2 yorum:

Çağatay Duruk dedi ki...

Sıradan Zaferler hakkında övgü dolu bir eleştiri yazmıştınız. Sizi gazetede seçiciler arasında görünce bu grafik romana oy verdiğinizi farz ediveriyor insan. Halbuki öyle değilmiş. Sıradan Zaferler bence harika bir grafik roman, ama daha çok yeni, çok yeni bir bir eseri dönemlik listeye koymakta problem olabilir, belki siz de böyle düşündünüz. Sanki olgunlaşmasını beklemek gerek. Hürriyet'te yayınlanan bu liste zaten genel olarak çok yeni eserlerden oluşuyor, o da başlı başına bir problem, listenin inandırıcılığını zedeleyen unsurlardan biri de bu olsa gerek.

Levent Cantek dedi ki...

Jüri seçimleri ve böylesi en iyiler listeleri bana kalırsa her zaman ve her yerde sorunlu oluyor. Çizgi roman söz konusu olduğunda işler biraz daha fazla karışıyor. Sadece bize özgü olduğunu düşünmüyorum. bu işin her yerde bileni az...Takip edilmesi de kolay diyemem.

5 numara ne çizgi roman ne de grafik roman...İlgisi yok ama seçilmiş işte.

Related Posts with Thumbnails