Cumartesi, Kasım 05, 2016

İnternet Yasağı Neye Yarıyor?


Ne zaman anti demokratik bir şey olsa internet kesiliyor, yavaşlatılıyor, girilmez hale getiriliyor.

Yıllar sonra çocuklarımıza, torunlarımıza anlatırken yüzümüzün kızarmasına sebep olacak bu akıl dışı uygulamaları kim yapıyor? Kendilerini devletle özdeşleştiren, bu keyfi tutumlarını, devletin adını, sanını, gücünü kullanarak yapan her bakımdan niteliksiz birileri...

Niye yapılıyor peki?  İleride birilerine anlatmak zorunda kalacağımız için düşünelim. İnternet neden yavaşlatılıyor, neden yapılıyor bu? Sorular sorup cevaplar verelim. İnsan, yasakçı zihniyetin ne düşündüğünü ancak tahayyül edebiliyor, ortada feyz alınabilecek mantıklı tek bir açıklama yok çünkü.

Soru: İnternet neden engelleniyor?

Cevap 1: Çünkü interneti muhalifler kullanıyor.

İnterneti bütün dünyanın kullandığını söylesek, ırk, cinsiyet, nasyonalite, tabiiyet, yaş fark etmeksizin kullanılıyor desek... Acaba diyorum, bu hükümete oy vermeyenler internet kullanıyor gibi bir mantıkları olabilir mi? Aksini akletmemiş olabilirler mi? Internetin hastanelerde, tapuda, nufüsta, bankalarda, orada burada kullanıldığını nasıl anlatabiliriz acaba? Çok mu saçmalıyorum.

Cevap 2: Çünkü interneti muhalifler kullanmasın.

Bu daha değişik bir cevap oldu. İnterneti muhalifler değil sizin partinize oy verenler, sizi destekleyenler, sizin memurlarınız, sizin işletmeleriniz, emrinizde çalışan danışmanlarınız da kullanıyor ama... İnternet durunca, yavaşlayınca iş hayatı aksıyor ve duruyor ama... Hani para lazım ya bize... Saatlerimizi bile Katar piyasasına göre ayarlıyoruz ya. Şimdi biz interneti kesersek, yavaşlatırsak, aksatırsak, para akışı, veri akışı durmaz mı, aksamaz mı? Biliyorum, siz bunları da düşündünüz, hepimizden daha akıllısınız.

Cevap 3: Çünkü interneti kullanarak muhalifler eylem yapmasın.

Şöyle yapsanız. Size oy verenleri organize etseniz, nihayetinde internet bir medium, bir araç ve bir mecra. Yani siz de etkin kullansanız. Sonuçta siz de kabul edersiniz ki Türkiye demokratik bir ülke, hep öyle olmak istedi, hep buna uğraştı. Yasalar çerçevesinde, siz ve sizi destekleyenler de fikirlerini söyleseniz, interneti böyle görseniz. Mümkün değil mi? Yok, yapıyorsunuz da başarılı mı olamıyorsunuz. Bilemiyorum, belki bu kadar insanı organize etmek, her birinin yevmiyelerini ödemek maliyet olarak pahalıya da çıkıyor olabilir, ona aklım ermiyor. Görünen o ki, memnun değilsiniz. Muhaliflerle başedemiyorsunuz. Keşke bu kadar abartmasanız. Sonuçta internet, partinize her bakımdan muhalefet edilen bir yer demek değil ki. Dünya, sizin hasımlarınızala hempalarınız arasında kurulu değil ki... Bu kadar sıkıştırmasak kendimizi...Bu kadar sıkıştırmasanız ülkeyi... Hıı olmaz mı?

Cevap 4: Çünkü, muhalifler, interneti kullanarak konuşuyorlar, konuşmasınlar.

Başa dönüyoruz bu durumda. Uzun uzun demokrasi nedir ve ne değildir filan konuşacağız. Partiler, farklı fikirler, siyasi rekabet, kamuoyu, seçimler filan bunlar da çook uzun meseleler. Aslında biz bunun eğitimini veriyoruz, sınavlarda filan soruyoruz.

Nası yapacağız? Nasıl inandıracağız çocuklarımızı? Şöyle mi diyeceğiz, unut çocuğum okulu, onlar sadece test soruları... Hayat böyle değil, Türk'ün düşmanı çok! Bunlar, o kadar düşmanlar, o kadar derin hıyanet içindeler ki yüzde elli oy alan bir partiye bile oy vermiyorlar, oradan pay biç!

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails