Cuma, Temmuz 01, 2016

Karışık

http://vlad-off-kru.deviantart.com/art/Paranoia-268832722


İstanbul’dan trenle dönerken, arka koltukta bir adam, yüksek sesle telefonla konuşuyor, ihalelerden söz ediyordu. Bir oldu, iki oldu, bir şeyler de okuyorum, neyin havasını yapıyor, neyle iştigal ediyor, neci bu pozcu arkadaş ister istemez dikkatimi çekti. Bir gösteri yapıyor çünkü. Anladım ki adam, AKP’li, Rusya’da filan inşaat işleri yapıyor. Bıyıkları boyalı, taş yüzüklü, oruç da tutuyor, Allah kabul etsin. Adamın yüksek sesli temaşası, yanında oturan Eskişehirli Tatar kardeşimizi cezbetti: “Ya ne olacak bu Rusya işi, düzelecek mi?” diye sordu. Cevap şahaneydi, yazıyı bu yüzden yazıyorum.

Önce tıslar gibi bir gülme sesi geldi: “Putin dibi gördü” dedi, “Amerika’ya yalvarıyor, Türkiye’yle aramızı düzelt diyor”… “O kadar zorda ki adam, petrolün fiyatını üçte bir düşürdü. Tıkandı Putin”… Sonra yine bir tıslama…

Adamı tarif ettim ya yukarıda, işte bu cümle biter bitmez geriye dönüp baktım, oradan tarif ediyorum.
Sonra adamın telefonu çaldı, “Ölürem Türkiyem” melodisi…Sonra Ülkücü olduğuna dair bir vurgu daha: “Dava bitmez” Sonra iftar oldu, yemek vagonuna gitti, kısa sürede geri döndü ve yemek çeşidinin olmamasına sinirlenerek saydırmaya başladı, yememiş. “Eskiden ne güzeldi, otururdun sohbet ederdin, içki bile satılırdı, demlenirdin” dedi.

AKP’li gibi konuşurken, içkinin olmamasına sinirlenmesi… Putin’le ilgili hayalleri şu bu… Yalan dolan da olsa bu bileşim başlı başına tuhaf.

İnsanların kafası çok karışık...

Geçen hafta Putin'den özür dilenmesi, İsrail ile anlaşılması, Marmara Gemisi için "Bana mı sordunuz?" denmesi, o karışık kafaları ne kadar daha karıştırmış olabilir?

Sorarsanız herkes çok net, ortaya konuşurken kimse mangalda kül bırakmıyor ama herkes zeminin kaydığının farkında...

Hiç yorum yok:

Related Posts with Thumbnails